Amatérská výroba knížky pro čtečku – první díl.

Až s příchodem nového firmwaru pro čtečku Kindle jsem si uvědomil, že knížka ve čtečce není jen pouhý text, ale text, který může i výborně vypadat. Že knížka může obsahovat například obtékání obrázků, vložené fonty a podobné vymoženosti. Pokud si budu knížku kupovat, o převod souboru pro čtečku se postarají profesionálové z nakladatelství. Ale co s knížkou například ve formátu DOC staženou z internetu?

Článek určitě není určený pro odborníky pro výrobu elektronických knih – je pro amatéry, kteří si chtějí vyrobit Eboook přiměřené kvality s minimem znalostí HTML a CSS.

  • Zobrazení: 5734

EbookTool

Malá pomůcka pro úpravu a tvorbu Ebooků. Nadstavba, která z jednoho místa spouští externí programy (Sigil, Calibre editor, převodník Writer2Latex, Kinlegen). A výslednou knížku zařadí do knihovny Calibre, případně pošle do připojené čtečky Kindle.

  • Zobrazení: 9354

Nová verze čtečky knihovny Calibre pro Android

Jedná se o vcelku jednoduchou aplikaci pro nahlížení do knihovničky e-knih vytvořené v programu Calibre. Je možné mít v telefonu menší knihovnu (a z ní knížky procházet, otevírat nebo sdílet), případně stačí databázový soubor vaší hlavní knihovničky, která  se (hlavně u chorobných stahovačů knížek) na SD kartu nevejde. Nebo je možné obojí, a mezi knihovničkami přecházet.

  • Zobrazení: 14265

Strana 1 z 2

Přihlášení